logo

Lay-out historisch boek

image

Klant

Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem zijn drie Sallandse dorpen die op het grondgebied van de in 2001 opgeheven gemeente Heino liggen. Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ wil de geschiedenis en het culturele erfgoed van deze dorpen en hun omgeving niet alleen bewaren maar vooral met zoveel mogelijk inwoners en andere belangstellenden delen. Voor de vereniging produceerde Luna 3 — samen met eindredacteur Joke Zwaal — het boek Middenstand in Boerenland.

www.omheino.nl

Opdracht

Geschiedenis gaat leven zodra je je erin verdiept. Dat is precies wat het boek Middenstand in Boerenland beoogt; het beschrijft in woord en beeld de recente geschiedenis van ambacht en nijverheid, oftewel die van de Heinose middenstand en de bedrijven die daaruit zijn voortgekomen.

Oplossing

Het verzamelde historisch materiaal vanuit de Vereniging ‘Omheining’ was overvloedig. Joke Zwaal leidde alles in goede banen en stuurde ons als opmakers aan. Ze verzorgde naast de eindredactie ook (samen met Joost Pieterse) de fotoredactie. Het resultaat is een kloek boek van 256 pagina's, in fraaie lay-out, vol met oude en nieuwe foto’s, anekdotes en oude kaarten in full colour in een mooie harde kaft. Het boek schijnt huis-aan-huis verkocht te zijn in Heino en omstreken…