logo

Logo voor orkest

image

Klant

In Meesterwerk in concert staat in elk concertprogramma een klassiek topwerk centraal. Voor de pauze licht dirigent Jules van Hessen op een toegankelijke wijze het meesterwerk toe door opvallende delen live met het symfonieorkest te repeteren. Daarnaast vertelt hij over de achtergrond van het muziekstuk. Na de pauze wordt het meesterwerk integraal door het symfonieorkest gespeeld.

Jules van Hessen is vaste dirigent van het Philips Symfonie Orkest en muzikaal leider van hetNederlands Theaterorkest.

Opdracht

Meesterwerk in Concert is een nieuw initiatief en benaderde Luna 3 voor het ontwikkelen van een logo. Een beeldmerk dat niet specifiek voor een orkest is, maar voor een concertreeks. In eerste instantie zal het logo gebruikt worden voor de nieuwe website. De eerste concerten uit de reeks zijn gepland voor het najaar van 2014.

Oplossing

Luna 3 maakte eerder een logo voor het Nederlands Theater Orkest (NThO), maar koos voor Meesterwerk een veel abstractere benadering. Na een aantal schetsrondes zijn we uitgekomen bij een geometrisch ontwerp waar elementen als orkest, gebouw, publiek en verschillende muziekuitingen in terugkomen.

www.meesterwerkinconcert.nl
www.ntho.nl